Onze werkwijze in praktijkinrichting

Inzetbaar in elke fase

Onafhankelijk van de fase van de inrichting van uw praktijk waarin u ons bij uw plannen betrekt, kunnen we uw project oppakken en succesvol afronden. Dus zowel wanneer u naar ons toe komt voor alleen de productie en levering van de meubels, als wanneer u ons vanaf het begin bij uw project betrekt, kunnen we uw praktijk in zijn geheel opleveren inclusief alle onderdelen die bij de inrichting en het interieur horen. In ieder geval heeft u vanuit Formedica altijd één contactpersoon die u bijstaat gedurende het hele traject. We hebben 3 teams van specialisten die u kunnen helpen bij de realisatie van uw project.

Inventarisatie en ‘vlekkenplan’

Ons projectteam weet precies welke vragen er gesteld moeten worden om de gehele bedrijfsvoering waarop een goed functionerend inrichtingsplan kan ontstaan, in kaart te brengen. We weten welke stappen er gezet moeten worden voordat de eerste schop de grond ingaat, en welke aspecten in het oog gehouden moeten worden teneinde een zo compleet en helder mogelijk programma van eisen te kunnen opstellen. We geven plaats en vorm aan alles wat er voor het goed kunnen verrichten van de werkzaamheden van onze klant nodig is, en kijken hoe we dit het beste in de beschikbare ruimte kunnen onderbrengen. Welke indeling van de praktijkruimte past het beste bij de persoonlijke werkwijze? De werkwijze van de klant staat centraal en is het uitgangspunt van een goed draaiende praktijk. Functionaliteit staat voorop. Daarom besteden we veel zorg en aandacht aan deze fase van het inrichtingsplan.

Ontwerp van het interieur 

Ons ontwerpteam, bestaande uit interieurarchitecten, begint vervolgens aan het creatieve proces. Met alle informatie in het achterhoofd willen zij trachten tot een ontwerp te komen van het gehele interieur van uw praktijk. Dit ontwerp impliceert zowel alle ruimtes ten opzichte van elkaar als ook alle losse elementen die we in de ruimtes toepassen.
Formedica komt altijd tot een ontwerp waarbij uw werkwijze en visie het uitgangspunt zijn en dat recht doet aan zowel de gestelde functionele eisen als aan de sfeer waarin u zich het meest op uw gemak voelt. Een healing environment is bij ons altijd de leidraad van de inrichting van uw praktijk of gezondheidscentrum. (lees hier meer over ‘healing environment‘)        

Inrichten van een medische omgeving

In een medische omgeving hebben meestal de specialistische apparatuur en de meubels een centrale plaats in de ruimte. Denk daarbij aan een medicijnrobot bij een apotheker, een tandartsstoel, het röntgenapparaat bij een tandarts, bepaalde onderdelen van het lab, of onderdelen van een behandelkamer bij een huisarts of specialist. De ideale plaats ervan in de praktijkruimte is altijd het uitgangspunt voor de invulling van de ruimte. De rest van het ontwerp zal daar omheen gebouwd zijn.

Praktijkinrichting op maat

Ons productieteam beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats met de modernste machines waarmee we ook de meest gecompliceerde onderdelen van het ontwerp eenvoudig kunnen uitvoeren. Dit zorgt voor een efficiënte bedrijfsvoering waardoor we in staat zijn om het interieur voor uw praktijkruimte voordelig te produceren. Onze mensen zullen het ontwerp met vakkennis, maar bovenal met veel zorg en aandacht realiseren en het tot in puntjes opleveren. Het eindresultaat is een praktijkruimte op maat waar u direct aan de slag kunt, zodat u met hernieuwd enthousiasme verder kunt met de zorg voor uw patiënten.

lees meer: