Nieuws

18 december, 2021

Beauty and the brain: de R-apotheek

R-APOTHEEK met medicijnrobot - ontwerp Formedica

Formedica en Pharmaned zorgen met een passende samenwerking voor de ontwikkeling van het nieuwe concept in de apotheekwereld….de R-apotheek. Een uitgekiende symbiose tussen vorm en techniek.

Pharmaned heeft een grote kennis van de processen en verwerkingsstromen van medicijnen binnen de apotheken. Daarnaast hebben ze jarenlange ervaring met advisering en verkoop van diverse medicijnrobots. Door kritisch te kijken naar zaken die niet goed werken, bij veel in Nederland geplaatste medicijnenrobots, hebben ze een nieuw, klein en handzaam model ontwikkeld welke de traditionele medicijnrobots in de schaduw stelt v.w.b. gebruiksgemak, betrouwbaarheid en de ongekend lage prijs.

Formedica heeft een goede kijk op de logistiek binnen apotheken en een jarenlange ervaring bij de inrichting ervan. Wij hebben een passend antwoord gevonden op de vraag hoe het logistiek uitgangspunt van dit nieuwe model medicijnrobot op de beste manier binnen de visie van de R-apotheek kan worden vorm gegeven.

Als ontwerpbureau zijn we aan de slag gegaan om de uitgangspunten ervan om te zetten naar een modellenprogramma, waarvan de nieuwe medicijnrobot het kloppende hart vormt. Deze wordt aangevuld met een variëteit aan modules die met elkaar tot doel hebben de apotheek zo efficiënt, snel en goedkoop mogelijk te laten functioneren.
Elke apotheker in Nederland kan op deze manier op een zeer laagdrempelige wijze en met inzet van weinig personeel een volledige apotheek laten draaien. Een combinatie van deze fabrieksklare elementen is, samen met de gebruikelijke basisvoorzieningen, het enige wat hiervoor nodig is. Dit is ideaal voor beginnende apothekers, of voor bestaande apotheken die een extra filiaal willen openen.

Voor de apotheker geldt voortaan dat, zodra er een geschikte ruimte gevonden is voor een nieuwe apotheek, alleen maar een keuze hoeft te worden gemaakt tussen de benodigde modellen uit het gamma van de R-apotheek. Het pand kan op een basisniveau gebruiksklaar worden opgeleverd en de gekozen onderdelen van de R-apotheek worden vervolgens door ons geïnstalleerd. Dit maakt de inrichting van een apotheek stukken goedkoper dan wanneer alles met maatwerk moet worden ingericht. Uiteraard kan Formedica helpen bij de uitwerking van vloeren, plafond en verlichting.

Voor een uitgebreidere en meer technische uitleg van de werking van de nieuwe medicijnrobot kunt u een bezoek brengen aan de website van Pharmaned.nl

Voor informatie: info@formedica.nl
16 november, 2021

Fifty shades of blue

Shades - nieuws van Formedica praktijkinrichting

In navolging van de inrichting van de rest van de tandartspraktijk van een klant van ons, volgt nu het toetje…..

Het ontwerp voor de inrichting van de wachtkamer met als blikvanger een organische bank, als een sculptuur in een spel van vlakken en hoeken met meerdere kleuren blauw.

Het weldadige loungegevoel er van moet de klanten/patiënten helpen bij het ontspannen voor de ontmoeting met de tandarts.

Altijd fijn als een klant bereid is mee te gaan in ideeën die voorbij het gangbare gaan.